Zaterdag 4 juni de ‘Hoogmis van Flevoland’.

Aanstaande zondag (3 april) staat de 100e Ronde van Vlaanderen of ‘Vlaanderens Mooiste’ op het programma.Wekenlang leven de Vlamingen  naar de veertiende zondag van het jaar toe om vooral niets te missen van  de ‘Hoogmis van het wielrennen’. Het is voor hen de belangrijkste dag van het jaar.Na de voorbereidingskoersen zoals Dwars door Vlaanderen, de E3 prijs Harelbeke, Gent Wevelgem en Driedaagse De Panne is het dan eindelijk zover.De winnaar kan rekenen op eeuwige roem. Zeker als het een ‘Flandrien’ betreft. De term ‘Flandrien’ is ontstaan in de Vlaamse wielerkoersen.Een Flandrien is een wielrenner die, vechtend tegen de elementen, een wielerwedstrijd hard maakt door voortdurend te kiezen voor de aanval op de vele heuvels en/of kasseienstroken en te blijven rijden totdat hij oververmoeid de streep bereikt.

Eén van de bekendste Flandriens is Briek Schotte. Met zijn hoekige, werkende stijl wist hij de Ronde van Vlaanderen tweemaal te winnen. In totaal nam hij twintig keer deel aan de Ronde van Vlaanderen. Een man met ervaring die over de Ronde van Vlaanderen ooit eens zei: ‘Je moet hard rijden wanneer het moet en je moet niet hard rijden wanneer het niet moet’. Een bijna Cruijffiaanse uitspraak original viagra 100mg.

Op de tweeëntwintigste zaterdag van ieder jaar staat de ‘Hoogmis van Flevolandse wielrennen, de Rabobank Omloop Flevoland, op het programma. Voor de Flevolanders ( en ook niet Flevolanders) is dit de belangrijkste wielerdag van het jaar. Velen leven er naar toe en rijden nu al hun voorbereidingskoersen. Iedereen, jong of oud, kan die dag hard rijden wanneer het moet en niet hard rijden wanneer het niet moet. Beleef de ‘Hoogmis’ als een feestdag en laat je zien als een echte Flevolandrien.