1. “Flevoland is niet interessant om te fietsen omdat het vlak, kaal en saai landschap heeft zonder enige uitdaging (hoogtemeters)”.  Flevoland kent veel afwisseling in het landschap zoals dijken met mooie vergezichten, rechte polderwegen maar vooral ook prachtige (nieuwe) natuur zoals de Oostvaardersplassen en het Horsterwold.
  2. “In Flevoland staat altijd wind en zal je net zien dat deze ongunstig tegen zit.”  Het klopt dat op vele wegen in de polder de wind voelbaar is. Er zijn ook genoeg beschutte paden en voor het overige kan de wind mee of tegen zitten maar dat kan ook juist een uitdaging zijn.
  3. “Flevoland heeft alleen maar nieuwe steden en dorpen dus totaal geen uitstraling en sfeer; kortom er valt niks te beleven”  De tochten gaan voornamelijk door de mooiste natuurgebieden van Flevoland dus ja, niet door pittoreske dorpjes. Dat maakt de Omloop Flevoland zo bijzonder.
  4. “Voor wat je krijgt, zijn de inschrijfgelden aan de hoge kant”  De inschrijfgelden zijn zeer gemiddeld voor vergelijkbare tochten, voor NTFU leden zelfs met korting.
  5. “Ik heb geen vertrouwen in de organisatie en de kwaliteit van uitpijlen bij Omloop Flevoland.”  De organisatie heeft vele jaren ervaring met het uitpijlen van de tochten en het evenement heeft het keurmerk “Extra goed geregeld”.
  6. “Voor een rondje door de polder heb ik geen deelname aan een toertocht nodig; dat regel ik zelf gewoon.”  De Omloop Flevoland wordt georganiseerd onder vlag van de NTFU met onderweg voldoende verzorging en de mogelijkheid voor een dagverzekering. De organisatie kent de omgeving en zorgt voor de leukste paden, wegen en tracks in de tochten en je fietst soms op paden waar je normaal gesproken niet mag fietsen.
  7. “Ik heb geen zin om alleen door de polder te fietsen want ik heb niemand die met mij mee wil.” Er zijn voldoende mogelijkheden om met iemand samen te fietsen.
  8. “Ik zou wel willen aanmelden maar het is mij niet duidelijk waar en hoe ik dat kan doen.” Inschrijven kan via deze website of via de website van Fietssport.
  9. “Voor mij is Lelystad wel een eind rijden hoor.”  Lelystad ligt centraal in Nederland en gemakkelijk bereikbaar vanuit alle richtingen, ook vanuit de randstad.