Beetje verliefd op de Strade Bianchi

Zaterdag 5 maart stond de Italiaanse wielerkoers Strade Bianchi op het programma. De Strade Bianchi heeft niet de historie, maar wel de uitstraling van een monumentale klassieker. De Strade Bianchi heeft deze uitstraling te danken aan het feit dat de renners naast geasfalteerde wegen ook  over onverharde grind- en zandwegen rondom Siena rijden viagra ohne rezept in holland. Zaterdag kregen de renners in de 176 kilometer lange koers meer dan 70 kilometer zand- en grindstroken voor hun kiezen.

Steeds meer klassiekerrenners worden stiekem een beetje verliefd op de Strade Bianchi. Ook de spectaculaire finish op één van de mooiste pleinen ter wereld,  het Piazza del Campo, draagt bij aan de ‘ontluikende’ verliefdheid.

Het koersen over grindwegen schijnt een trend te worden, want ook in de Franse etappekoers Parijs-Nice hebben de organisatoren een aantal onverharde stroken in het parcours van de tweede etappe opgenomen.

Ook de Omloop Flevoland ‘sluit aan bij deze trend’. In de verschillende MTB routes zijn naast de vele singletracks ook diverse onverharde paden opgenomen. Deze paden zijn met name te vinden in het Zuigerplasbos, het Bergbos, het Gelderse Hout, het Overijsselse Hout en Natuurpark Lelystad.

Zonder de andere onverharde paden tekort doen zijn het vooral de onverharde paden van het Natuurpark die tot de verbeelding spreken: de slingerende paden door het bosrijke terrein zijn een ware ontdekkingstocht door de natuur met hopelijk een ontmoeting met inposante edelherten of wroetende zwijnen.

Degenen die deze ontdekkingstocht willen maken, moeten dan wel kiezen voor de langste MTB afstand: 55 km.

Of je nu kiest voor de verharde of de onverhard paden, iedereen krijgt vlak voor de finish nog een ‘spectaculair’ klimmetje naar de Golfparkbrug  en het grootste strand van Lelystad te verwerken.