Bike Challenge Festival Flevoland & Omloop Flevoland – 2018

Op de fiets… duurzaam door onze unieke provincie!

Op zondag 2018 verandert het Houtribhoekstrand in de Bike-Hot-Spot van Flevoland en is er, voor zowel jong als oud, veel te beleven tijdens het Bike Challenge Festival Flevoland!

Na twee succesvolle edities van het Bike Festival Flevoland heeft Toerclub Flevoland de ‘koppositie’ als organisatie overgenomen van iCycle. Vanaf deze plaats wil ik iCycle dan ook nogmaals hartelijk danken voor de prettige en vruchtbare samenwerking. Dat deze samenwerking productief is geweest, werd eind vorig jaar nog eens onderstreept toen het Bike Festival genomineerd werd voor de Lelystadse Aanmoedings Prijs 2016. Deze prijs is door de Evenementen Coördinatie Lelystad in het leven geroepen om de organisatoren van kleinschalige en beginnende evenementen, die een bijdrage leveren aan de opbouw van de Lelystadse samenleving en het versterken van de stadstrots, te waarderen voor hun inzet. Helaas bleef het bij een nominatie, maar ik kan u verzekeren dat Toerclub Flevoland de uitdaging aangaat om er ook dit jaar weer een fantastisch evenement van te maken.

Die uitdaging resulteerde o.a. in een nieuwe naam: Bike Challenge Festival Flevoland. Met deze happening wil de organisatie niet alleen de provincie Flevoland en haar hoofdstad promoten als ‘fietsprovincie’ en ‘fietsstad’ bij uitstek, maar ook de Stichting Mont Ventoux ondersteunen onder het motto: Groot verzet tegen kanker.

Het grootste fietsevenement van de provincie Flevoland bestaat uit verschillende uitdagingingen. Veruit de grootste en belangrijkste uitdaging is de Omloop Flevoland met de verschillende toer- en mountainbiketochten in en rondom Lelystad.  De Omloop Flevoland staat garant voor kwaliteit en behoort dit jaar tot het illustere rijtje van de ‘NTFU klassiekers’.

Zowel de toerfietstochten als de mountainbiketochten zijn  een ware ontdekkingstocht door de grootste polder van de wereld op de voormalige bodem van de Zuiderzee en onderstrepen het unieke karakter van de provincie Flevoland. Op alle routes worden de deelnemers uitgedaagd om de strijd aan te gaan met de elementen. Daarnaast kunnen zij genieten van het vele ’nieuwe’ natuurschoon en prachtige vergezichten over weidse wateren.

De gevarieerde routes voeren de deelnemers niet alleen over de karakteristieke polderwegen en historische dijken maar ook over prachtig slingerende fietspaden door grote boscomplexen.

Niet alleen bij de  toer- en mountainbiketochten worden de deelnemers uitgedaagd om ‘tot het uiterste’ te gaan, ook  bij de diverse andere “challenges”  worden de  bezoekers  op de proef gesteld.  Nabij het festivalterrein van Strand Houtribhoek  staat de dijk centraal als eerste vaste “mountaindijk” track van Nederland en kan iedere grote of kleine fietsliefhebber de uitdaging aangaan op de pumptrack,  de Vertical Bike, de Big Air Bag Dirtjump BMX of helemaal “Zen” met het Slow Biking.

Het wordt ongetwijfeld een fantastisch evenement voor iedereen. Ik wens iedereen die de uitdaging aan durft te gaan heel veel (fiets-)plezier!

Wil Dennissen | Eventvoorzitter Bike Challenge Festival Flevoland