Voorronde Open Nederlands Kampioenschap Slowbiking

Voorronde Open Nederlands Kampioenschap Slowbiking .

Tijdens het Bike Challenge Festival Flevoland  op zondag  25 juni  kunnen de bezoekers deelnemen aan één van de laatste voorrondes voor het Open Nederlands Kampioenschap Slowbiking.

Waar we tegenwoordig met z’n allen door het verkeer denderen, met koptelefoon of bellend, wil Slowbiking laten zien hoe het anders kan. Het is een pas op de plaats waarbij het gaat om concentratie, balans en aandacht.

Bij het NK Slowbiken gaat het er om op de fiets,  onder muzikale begeleiding,  een afstand van 11 meter binnen de aangegeven lijnen, zo langzaam mogelijk af te leggen. Hierbij mogen je voeten de grond, en je fiets de lijnen, niet raken. Het is de kunst  om zo lang mogelijk daar te blijven, waar je begint. Hou je rustig, hou je koest, want de uitdaging is nu juist om er zo lang mogelijk over te doen de eindstreep te bereiken.

Een enigszins geoefende slowbiker doet een minuut over die elf meter, maar het wereldrecord staat op maar liefst meer dan twee uur. Saai is zo’n wedstrijd dus helemaal niet.

Het NK Slowbiking is niet alleen voor de geoefende langzaamfietsers,  iedereen mag meedoen aan de voorronden. Aanmelding is ter plekke mogelijk.

Mis dit spektakel niet en kom a.s. zondag naar het Houtribhoekstrand.

Meer informatie op www.bcff.nl.