Bikefestival

OP 4 JUNI IS FLEVOLAND DÉ MOUNTAINBIKE HOTSPOT VAN NEDERLAND. DE IJSSELMEERDIJK EN HET HOUTRIBHOEKSTRAND ZIJN DAN HET DECOR VAN EEN AVONTUURLIJK FIETSEVENT VOOR HET HELE GEZIN WAAR JE KENNIS MAAKT MET VERSCHILLENDE SPORTIEVE FIETSDISCIPLINES.

De gaafste mountainbikepaden zijn natuurlijk te vinden in het buitenland, zoals in de Belgische Ardennen en in de Alpenlanden. Maar in Lelystad laten we zien dat je in Nederland ook prima los kunt door creatief gebruik te maken van de omgeving! De dijk biedt een perfect alternatief. Daarom hebben we op de dijk een mountainbikeparcours aangelegd, dat op korte termijn verder wordt uitgebreid. Tijdens het evenement kun je onder begeleiding, of alleen, ervaren hoe het is om op dit parcours te biken. Het evenement biedt behalve het mountainDIJKEN een complete fietsbeleving. Waag een sprong op de Big Airbag BMX Jump, bezoek de BikeExpo waar je mountainbikes van een groot aantal merken kunt testen of fiets met beachbikes en fatbikes over het strand. Even verderop kun je deelnemen aan de Pumptrack WK kwalificatie, de Slowbiking NK kwalificatie en aan verschillende kinderactiviteiten. Live muzikanten en rollende keukens zorgen voor de goede vibes en voor de broodnodige energie.

We werken dit jaar tevens samen met de Rabobank Omloop Flevoland. Wil je een langere MTB- of racefiets toertocht maken op 4 juni? Doe dan zeker mee aan dit evenement, georganiseerd in samenwerking met de NTFU sportbond.